Et avsluttet kapitel

31.desember 2019 var vår siste åpningsdag, og nettbutikken på viitre.no er nå stengt.

Vi har hatt noen utrolig kjekke år, men tiden var inne for å avslutte. Vemodig, men samtidig føltes det riktig for oss nå. Hvem vet – kanskje blir det riktig for oss å ta opp igjen tråden på et senere tidspunkt?

Tuuusen takk for oss!

Hilsen Kjersti, Mari og Kristin

 

tern-kategori

Tradisjonsstrikk til barn

Som dere sikkert har sett tidligere, er vi veldig begeistret for norske tradisjonsmønstre.
Nå har Dale Garn lagt ut masse flotte gamle barneoppskrifter i nyere versjon, som vi ønsker å dele med dere. Klikker du på bildet, kommer du til Dale Garn sin side, hvor du kan laste ned oppskriften .

Vi vil også linke til garn i hver oppskrift, sånn at det blir lett for deg å finne garn om du skulle like en av oppskriftene! 🙂

 

DG_17-02_Flamingo_genser_raglan_lys_Side_1-400x566FLAMINGOGENSEREN som du ser over, er kjempesøt! Strikkes i babyull, og her er det bare å mikse og matche akkurat som man vil! Oppskriften går fra 3 måneder til 4 år.

DG_17-03_Flamingo_jakke_raglan_Side_1-400x566FLAMINGOJAKKEN er jo like søt! Se så ulike de blir når du bruker ulike farger!  Her kan du også bruke babyull, som du finner her, og velge i akkurat de fargene du skulle ønske. Denne er også i str 3 måneder til 4 år.

DG_17-04_Flamingo_genser_rundfelling_Side_1-400x591FLAMINGOGENSER MED RUNDFELLING. Denne genseren kan du også strikke til større barn. Oppskriften går fra 2 til 12 år. Denne kan også strikkes i babyull, som du finner her.

DG_17-05_Flamingo_jakke_rundfelling_Side_1-400x572FLAMINGOJAKKE MED RUNDFELLING. Denne får du også til større barn; 2 til 12 år. Strikkes også med babyull, som du finner herDG_17-06_Marie_jakke_Side_1-400x572MARIE JAKKE OG LUE. Denne oppskriften går opp til 10 år, og denne kan strikkes i Cotinga, som du finner her.  DG_17-07_Selmer_genser_Side_1-400x574SELMER JAKKE OG LUE. Denne oppskriften kan du også strikke i Cotinga, som du finner her. Oppskriften går fra 2 til 10 år.

DG_17-01_Genser_lue_HR_web_Side_1-400x598RALLARGENSER OG LUE. Dette settet strikkes i Dale Alpakka, som du finner her. Oppskriftene går fra 2-10 år.

 

Det er så kjekt å se gamle mønstre få «nytt liv» med nye farger. Vi håper du fant noe som du likte!

Ha en fin helg!

Hilsen Mari, Kjersti og Kristin

Snowbird mittens

snowbird-mittens

I hele desember har vi ventet på snøen som skulle komme, men nå som julen er over kom den endelig så vidt. Utrolig så deilig og lyst det ble! Håper det kan vare litt og at det ikke bare blir slaps og isete, som det har en tendens til å bli her i Bergen.

Med dette værønsket og med hvit mark var det passende å lufte disse damevottene som vi strikket for flere år siden med teksten «Let it snow» på. Votteoppskriften har vi dessverre ikke i nettbutikken vår, men de heter SNOWBIRD MITTENS og du finner oppskriften på Ravelry.com her.

Vottene er strikket i hvit og grå babyull fra Dale Garn som vi har i nettbutikken vår her! Et lite tips til deg; det kan være lurt å velge 0010 hvit i stedet for 0020 naturhvit, så slipper vottene å se «skitne» ut mot snøen.

Vottene er perfekt for spaserturer, kafebesøk, snømannbygging, skigåing og det meste. Så vi er klar …. LET IT SNOW!

 

Aksluen

akslue

Vi har strikket oss disse flotte fletteluene med fuskepelsdusk, og de er helt perfekt for den norske vinteren. Luene er strikket i LARK fra Quince & Co. Garnet er 100% amerikansk ull, worsted weight, så den er både rask å strikke (på pinne 5 mm) i tillegg til å være god og varm.

Vi selger luen som garnpakke, dvs at du får med oppskrift, garn og fuskepelsdusk (ikke strikkepinner). Du garnpakker på Aksluen i nettbutikken her.

Festivalhøst!

Sommer, sol og ferielivet er over, og vi har returnert til hverdagen og er klare for høsten som ser ut til å ha begynt å komme så smått. Det er alltid godt med høsten for oss strikkere, endelig tid for å bruke all ullen og de flotte klærne vi strikker. I tillegg er det jo veldig kjekt er det når det skjer så mye GØY i strikkeNorge!!

Bergen strikefestival

Det første vi gleder oss til er Strikkefestivalen i Bergen, nærmere bestemt i SALHUS. Her stiller vi med stand, i tillegg til at det blir arrangert masse kjekke workshops og foredrag. Om du er nysgjerrig på programmet eller ønsker å bestille billett, kan du gå inn på Bergen Strikkefestival sin side her.

 

Print

 

Så – neste festival for vår del blir i Oslo. Her er det masse spennende, og det er allerede kommet festivalblad med informasjon og festivaloppskrifter. Vi stiller også her med masse garn på stand. Her finner du siden til Oslo strikkfestival.

 

Skal du være med på festivallivet denne høsten? Håper vi sees!

 

30 % salg

Ute regner det, og vi sitter inne med strikkepinner og drømmer om terrassestrikking og har allerede begynt å tenke litt på høstens strikk.. Da passer det fint at du kan få FALK til -30 % hos oss i perioden 3.-17. juli 🙂

Falk salg2

Falk er 100% ull som kan maskinvaskes, og har en strikkefasthet på 22 m på pinne 4. Superanvendelig! Kan brukes til både barnetøy og voksentøy, alt fra kofter til votter.

Du finner FALK i alle regnbuens farger HER!

Hva selger vi på Strikkestas i Bergen?

Vi gjør som Pinneguri, og tenkte å si noe om hva vi kommer til å ha med oss på Strikkestas i Gågaten i Bergen 21. og 22. mai.

Vi gleder oss veldig til å kunne ta med oss masse ull og lin fra Quince & Co, og vi regner med at det er mange av dere som er veldig nysgjerrig på dette garnet.

viitre_IG_chickadee

Hvordan kjennes garnet egentlig ut, hvordan er fargene i virkeligheten (og ikke kun på pc-skjermen) og hvordan blir strikkeplaggene i dette garnet? Og hvordan i alle dager er det å strikke med tynn lintråd? Alt dette håper vi at dere vil få vite både gjennom å se på garnet, kjenne på strikkeplagg vi har med og snakke med oss.

 

IMG_7419Vi har ullkvalitetene Finch, Chickadee og Lark.

IMG_7029

I tillegg fører vi lingarnkvalitene Sparrow og Kestrel.

IMG_6893

 

Skulle vi ha mer ledig plass i hyllene våre, fyller vi på med garn fra de andre leverandørene våre Dale Garn og Du Store Alpakka.

 

Vil du vite mer om arrangementet vårt Strikkestas, kan du følge eventen vår på Facebook !

Håper vi sees!

Nedsatte varer

IMG_0069

 

Da har vi samlet sammen det vi har av utgåtte farger og garnkvaliterer på en egen side, slik at du lettere kan se etter de gode KUPPENE her .

Noen farger har vi lite av, mens andre har vi mye igjen av, så happy shopping!

Denne uken kan du vinne oppskrift og garn fra Quince & Co

Vinterstrikk

I adventkalenderen vår, som vi har på Facebook, er ukens tema VINTERSTRIKK!

Post et bilde og skriv en liten tekst i eventen vår her  Du kan være med frem til torsdag 17.desember, så kårer vi fire finalister som DU kan være med å stemme frem vinneren!

Ukens premie er oppskrift sponset fra Quince & Co på denne søte babyjakken Olivia Petit

Olivia petitJakken strikkes i Lark, og garnet får du fra oss! Vil du være med??

(vinner trekkes lørdag 19. desember på Facebook-eventen vår)

 

 

Nytt tema til julekalenderen vår

julekalenderNy uke og nytt tema i julekalenderen vår! Ukens tema er: TIL EN DU ER GLAD I!

Last opp bildet ditt på siden vår og skriv en liten kommentar til. Vi kårer fire finalister torsdags kveld. (Les gjerne reglementet vårt øverst på eventen.)

Ukens premie er sponset av Ann Myhre, bedre kjent som Pinneguri. Hun utga i november i år en nydelig e-bok på strikkevotter som heter «Fire fine fruer og en herremann». Boken inneholder 5 oppskrifter på nydelige byvotter.

Kort om Ann Myhre: hun er fulltidsdesigner på tredje året, med særlig vekt på mønsterstrikkede ting for barn og voksne. Hun introduserer ofte nye teknikker i strikkemønstrene sine, og holder kurs rundtomkring i landet, som for eksempel i å klippe uten bruk av symaskin, sokker tå-opp og forkortede rader. Ta gjerne en titt på siden hennes som dere finner her: http://medpinner.no/ .

I tillegg til eboken hennes får du med et nøste av oss med det deillige ullgarnet Chickadee fra Quince & Co i valgfri farge, slik at du får strikket deg et av votteparene. Vinneren kåres lørdag 12. Desember.

 

Vil du være med?